Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016

Κοτόπιτα με χωριάτικο φύλλο

ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλο στήθος κοτόπουλο βρασμένο και κομμένο σε καβάκια
3 πράσα στο multi
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
250 γραμ. μανιτάρια λεπτές φετούλες
1 πιπέρια κόκκινη ψιλοκομμένη
1 καρότο στον τρίφτη
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
λίγο γάλα
σιμιγδάλι ή τραχανά για να τραβήξει τα τυχόν υγρά
2 Κ. γιαούρτι
ελαιόλαδο
200 τραμ. τυρί τριμμένο της αρέσκειας σας
Για το φύλλο
500 γ. αλεύρι χωριάτικο
1 σφηνάκι ξύδι ή ρακί
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
Αλάτι
Νερό 1 ποτήρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε τα πράσα με το κρεμμύδι ελαφριά, τα βάζουμε λίγο στην άκρη και προσθέτουμε τα μανιτάρια για να σατιριστούν κι αυτά. Στη συνέχεια συμπληρώνουμε με το τριμμένο καρότο και την πιπεριά. Ρίχνουμε λίγο γάλα ίσα ίσα για να αραιώσουμε την γέμιση και πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι. Αποσύρουμε από την φωτιά το μείγμα μας και μόλις κρυώσει, προσθέτουμε τον άνηθο και το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Εχουμε ήδη κόψει το κοτόπουλο σε καβάκια μικρά και το προσθέτουμε στην γεμιση.
Απλώνουμε ένα φύλλο κάτω στο λαδωμένο ταψί, αδειάζουμε την γέμιση, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί της αρέσκειας μας και σκεπάζουμε με το άλλο φυλλο. Χαραζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αέρα για 45-50 λεπτά.



loading...