Σφολιάτα με ζαμπόν και τυριά

Υλικά συνταγής
2 φύλλα έτοιμης σφολιάτας
1 φλιτζάνι ζαμπόν ψιλοκομμένο και 6 φέτες ολόκληρες
3 φλιτζάνια ανάμεικτα κίτρινα τυριά τριμμένα και 2-3 κουταλιές απιπλέον
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 αυγά και 1 κρόκος
αλάτι, πιπέρι, σουσάμι ή μαυροκούκι
Εκτέλεση συνταγής
Ανακατεύετε τα 3 φλιτζάνια τριμμένα τυριά με το ζαμπόν, τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.
Στρώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας σε παραλληλόγραμμο, βουτυρωμένο αντικολλητικό ταψί, το πασπαλίζετε με τα επιπλέον τριμμένα τυριά και απλώνετε πάνω τις ολόκληρες φέτες από το ζαμπόν. Στη συνέχεια απλώνετε τη γέμιση τυριών-κρέμας. Σκεπάζετε τη γέμιση με τις ολόκληρες φέτες τυριού και καλύπτετε με το δεύτερο φύλο σφολιάτας. Κολλάτε τις ενώσεις της ζύμης πιέζοντας ελαφρά με λίγο νεράκι.
Χτυπάτε τον κρόκο αυγού και αλείφετε την επιφάνεια -αν θέλετε πασπαλίζετε με σουσάμι, μαυροκούκι ή τριμμένο κεφαλοτύρι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 45', μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Συμβουλή

Αν θέλετε μπορείτε να μη χρησιμοποιήσετε ψιλοκομμένο ζαμπόν στη γέμιση της κρέμας-τυριών και να ενισχύσετε με μερικές ολόκληρες φέτες ακόμη.
  Πηγή: icookgreek.com

loading...