Τέλεια πανακότα με φράουλες και σοκολάτα!




























Για το σιρόπι φράουλας:
300 γρ. φράουλες λιωμένες στο μούλτι
30 γρ. ζάχαρη άχνη

Για την πανακότα:

250 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
225 ml φρέσκο γάλα
1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
50 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
το σιρόπι φράουλας που θα φτιάξουμε

Για την κρέμα σοκολάτας:

250 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. κουβερτούρα
1 κ.γ. γλυκόζη
1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη

Για την εκτέλεση της συνταγής, ακολουθείστε τις οδηγίες:
Σιρόπι: Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα τον πολτό φράουλας μαζί με τη ζάχαρη άχνη, σε μέτρια φωτιά, και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε να κρυώσει.
Πανακότα: Σε μπολ βάζουμε 50 ml νερό και ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα και τη ζάχαρη σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθούν χωρίς όμως να κοχλάσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το σιρόπι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε την πανακότα σε μια φόρμα για ζελέ. Βάζουμε στο ψυγείο να πήξει.
Κρέμα σοκολάτας:
 Κάνουμε την ίδια διαδικασία με τη ζελατίνη και παράλληλα κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια βάζοντας την σε μπολ.
Σε μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη γλυκόζη και βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθούν (όχι να κοχλάσουν). Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μίγμα στο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε ένα μίγμα λείο. Αφού κρυώσει το ρίχνουμε πάνω από τη πανακότα και βάζουμε και πάλι στο ψυγείο για να πήξει.

loading...