Κυριακή, 7 Αυγούστου 2016

Κοτόπιτα χωριάτικη με κασέρι και φύλλο – Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Μια συνταγή που η γεύση της σε ταξιδεύει κατευθείαν
στο χωριό, εκεί που οι γεύσεις είναι αγνές και πλούσιες σε νοστιμιά και σε παραπέμπει σε μαμαδίστικο καλομαγειρεμένο φαγητό. Οι λάτρεις του είδους φτιάξτε την οπωσδήποτε. Όταν δοκιμάσετε θα καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ. Απλά μαγεία στον ουρανίσκο.
Εκτέλεση
-Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια. Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά για 4-5′. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε 4-5′. Βάζουμε τον πελτέ στη βάση της κατσαρόλας και αφήνουμε να ψηθεί 1-2′. Προσθέτουμε τις ντομάτες και νερό ζεστό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 45′.

-Αφαιρούμε το κοτόπουλο, αφήνουμε να κρυώσει καλά και το ξεψαχνίζουμε.
-Το ξαναρίχνουμε στην ελάχιστη σάλτσα που έχει μείνει. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το χυλοπιτάκι. Σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να ρουφήξει το ζυμαρικό όλα τα υγρά της γέμισης και να κρυώσει. Τέλος, αφού κρυώσει, προσθέτουμε το κασέρι τριμμένο ή κομμένο σε μικρά κομμάτια.
-Σε λαδωμένο ρηχό ταψί για πίτα 40 εκ., στρώνουμε ακτινωτά 3 χωριάτικα φύλλα πολυδημητριακών της Alfa ραντίζοντας τα ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο ενδιάμεσα.

-Αδειάζουμε τη στεγνή γέμιση και γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων πάνω στην πίτα.
-Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα στρώνοντας ελαφρώς τσαλακωμένα και ραντίζοντας τα ενδιάμεσα με λίγο ελαιόλαδο.
> -Χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, κατά προτίμηση στις αντιστάσεις στους 180ºC για περίπου 1 ώρα.
-Η πίτα είναι έτοιμη όταν ροδίσει το φύλλο και ξεκολλάει ολόκληρη από το ταψί.

-Αφήνουμε την πίτα να σταθεί για 10′ και να τραβήξει τα υγρά της.
-Αποτελεί ένα πλήρες γεύμα από μονή της, γι αυτό απολαύστε την σκέτη για μέγιστη απόλαυση.
-Αν ψήσετε στον αέρα, χαμήλωσε τη θερμοκρασία κατά 20′.



loading...