Ψαρονέφρι στην κατσαρόλα με Μετσοβόνε!

Υλικά
700γρ. ψαρονέφρι, σε λεπτές φέτες πάχους ½ εκ.
2-3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο, σε ψιλά καρέ
200ml κρασί λευκό, ξηρό
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 κονσέρβα ντοματάκια αποφλοιωμένα, με το χυμό τους, ολόκληρα, ψιλοκομμένα ή 3-4 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 φλιτζάνι Μετσοβόνε, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε, σκουπίζετε καλά και αλευρώνετε τις φέτες του κρέατος. Σε μια μεγάλη και φαρδιά ρηχή κατσαρόλα-κατά προτίμηση αντικολλητική-ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε τις αλευρωμένες φέτες για 3-4 λεπτά, γυρίζοντάς τις τακτικά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Βήμα 2

Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά. Σβήνετε με το κρασί, το μαγειρεύετε για 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε 200ml νερό και το μπαχάρι. Μόλις το μίγμα πάρει μια βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για περίπου 15 λεπτά, με ξεσκέπαστη κατσαρόλα.

Βήμα 3
Ρίχνετε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια με το χυμό τους ή τις τριμμένες φρέσκιες ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά.

Βήμα 4

Τέλος, ρίχνετε το ψιλοκομμένο Μετσοβόνε, ανακατεύετε προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα και συνεχίζετε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι το τυρί να αρχίσει να λιώνει. Αποσύρετε αμέσως την κατσαρόλα από τη φωτιά και μοιράζετε το φαγητό σε πιάτα. Συνοδεύετε με πιλάφι ή τηγανητές πατάτες αν το προτιμάτε.

olivemagazine.gr

loading...