Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

Γλύκισμα με Γιαούρτι και Μπισκότα



Γλύκισμα με Γιαούρτι και Μπισκότα! <3


Υλικά

500 ml φυτική κρέμα {κρύα}
2 κούπες ζάχαρη άχνη
500γρ. ή 2 1/2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
2 συσκευασίες μπισκότα πτι-μπερ {400γρ. με 450γρ. αναλόγως το σκεύος}
μαρμελάδα της αρεσκείας μας

Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρύα φυτική κρέμα μόνη της-τη χειριζόμαστε όπως τη σαντυγί-μέχρι να αφρίσει και μετά προσθέτουμε την άχνη. Είναι έτοιμη όταν αρχίσουν να δημιουργούνται 'κορφές' που κρατάνε {σε σταθερό μίξερ χρειάζεται 2' με 3' χτύπημα, με του χειρός ο χρόνος είναι περίπου διπλάσιος}.

Έπειτα προσθέτουμε τα γιαούρτια και χτυπάμε για άλλα 3' με 4' λεπτά. Και είναι έτοιμη.
Συναρμολόγηση: Σε ένα παραλληλόγραμμο σκεύος βάζουμε μια στρώση από τα μπισκότα και μια από την κρέμα μας. Επαναλαμβάνουμε στρώση μπισκότα-κρέμας.

Συνολικά παίρνει 4 στρώσεις από τα μπισκότα και αντίστοιχες κρέμας {πολλές.. οι στρώσεις!!}. Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να σφίξει η κρέμα μας και να νοτίσουν τα μπισκότα. Πριν σερβίρουμε απλώνουμε στην επιφάνεια μια γενναία στρώση! από μαρμελάδα της αρεσκείας μας 



loading...