Ένα από τα ωραιότερα και ευκολότερα γλυκά ψυγείου !!!
























Απίθανη η γεύση του !!!


Υλικά

1 πακέτο μεγάλο φρυγανιές

1 κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα  Γιώτης  [αν δεν υπάρχει αγοράζουμε βανίλια και προσθέτουμε 3 κ.σ κακάο]

400 γραμμάρια γάλα φρέσκο

1 κονσέρβα morfat μικρή συσκευασία½ φλυτζάνι τσαγιού  ζάχαρη άχνη

Κανέλα

Αμύγδαλο φιλέ

Σιρόπι

1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη

½ φλυτζάνι τσαγιού  νερό

3 κουταλιές σούπας κονιάκ  ,η οτιδήποτε άλλο λικέρ

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την κρέμα

Βάζουμε στο μίξερ την κρέμα ζαχαροπλαστικής μαζί με το γάλα [αν πάρουμε βανίλια προσθέτουμε τώρα και το κακάο ]και χτυπάμε μέχρι να δέσει.

Βάζουμε στο μίξερ την morfat παγωμένη προσθέτουμε και την ανάλογη άχνη [τόση ποσότητα όσο γλυκό μας αρέσει] και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει .

Σε κατσαρολάκι  βράζουμε την ζάχαρη ,το νερό ,για 5 λεπτά ,αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ ,η λικέρ προτιμήσεως μας.

Στρώνουμε σε ένα πυρέψ ,η τάπερ μία σειρά φρυγανιές ,με ένα κουτάλι τις ποτίζουμε καλά με το σιρόπι και πασπαλίζουμε με την κανέλα.

Στρώνουμε από πάνω ομοιόμορφα μία στρώση από την μισή κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Ξαναστρώνουμε μία στρώση φρυγανιές ,και σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Στρώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα ομοιόμορφα και από πάνω την κρέμα Μόρφατ σαντιγί πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το αμύγδαλό φιλέ και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει.Είναι πραγματικά υπέροχο !!!
Σημείωση
Το σιρόπι πρέπει να μπεί όλο να ποτίσουν οι φρυγανιές καλά.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


loading...