Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

Μια συνταγή για μια πολύ εύκολη, γρήγορη και νόστιμη λεμονόπιτα σιροπιαστή
























Μια συνταγή για μια πολύ εύκολη, γρήγορη και νόστιμη λεμονόπιτα σιροπιαστή.
Ένα υπέροχο γλύκισμα για όλη την οικογένεια και τους καλεσμένους σας.

Υλικά συνταγής
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1 γιαούρτι πλήρες
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού βιτάμ λιωμένο
4 αυγά
ξύσμα από 3 λεμόνια
χυμός 1 λεμονιού
2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
2 βανίλιες

Για το σιρόπι:
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλ. τσαγιού νερό
χυμό 1 λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά, το ξύσμα και το χυμό λεμονιών, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να γίνουν ένας πηχτός χυλός.
Κόβουμε το φύλλο κρούστας με ένα ψαλίδι σε μικρά κομματάκια, το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το μείγμα και ανακατεύουμε καλά.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για μισή 30′-40′ περίπου.
Για το σιρόπι: Σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι μέχρι να δέσει ελαφρά. Όταν η πίτα μας κρυώσει, ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι. Προαιρετικά σερβίρουμε γαρνίροντας με σαντιγί.
sintayes.gr



loading...