Δευτέρα, 2 Μαΐου 2016

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα λεμονιού


Μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα λεμονιού και μπισκότα με γέμιση λεμονιού.
Μια συνταγή για ένα αφράτο, ανάλαφρο και δροσερό γλυκό για να το απολαύσετε όλες τις ώρες.

Υλικά συνταγής

36 μπισκότα γεμιστά με λεμόνι

4 κ.σ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου

1 κρέμα στιγμής με άρωμα βανίλια

1 3/4 φλ. τσαγιού γάλα

4 φλ. σαντιγί (περίπου 400 -500 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη) [*]

1 φλ. τσαγιού κρέμα λεμονιού [μισή δόση συνταγής, βλέπε συνταγή ]

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε τα 20 γεμιστά μπισκότα σε μια πλαστική σακούλα. Σφραγίζετε τη σακούλα και χτυπάτε με ένα πλάστη τα μπισκότα να θρυμματιστούν. Τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το βούτυρο και τα ανακατεύετε απαλά με ένα μεγάλο κουτάλι ή με τα χέρια μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο. Τοποθετείστε το μείγμα στη βάση ενός πυρέξ 23 Χ 23 εκ. περίπου χωρίς να τα πιέσετε. Πρέπει να είναι αφράτα.

Φτιάχνετε τη κρέμα λεμονιού σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής και αφήστε τη στην άκρη να κρυώνει ανακατεύοντας ανά διαστήματα να μη κάνει κρούστα.

Σε μπολ χτυπάτε τη κρέμα στιγμής με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασία και την αφήνετε 2 λ να “σταθεί”. Προσθέτετε στο μπολ 1 φλ. τσαγιού σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ να ενσωματωθεί. Απλώνετε τη κρέμα πάνω από τα μπισκότα βάσης και ισιώνετε με τη μαρίζ την επιφάνεια.

Θρυμματίζετε με τον ίδιο πιο πάνω τρόπο και τα υπόλοιπα γεμιστά μπισκότα και απλώνετε τα μισά πάνω από τη κρέμα βανίλιας-σαντιγί. Κρατάτε τα υπόλοιπα μισά για την επικάλυψη.

Προσθέτετε στη κρέμα λεμονιού (που ήδη έχει κρυώσει) 1 φλ. τσαγιού σαντιγί ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν τα υλικά και απλώνετε τη κρέμα πάνω από τα μπισκότα. Προσθέτετε από πάνω την υπόλοιπη σαντιγί και γαρνίρετε με τα υπόλοιπα θρυμματισμένα μπισκότα.

[*] Προαιρετικά μπορείτε να χτυπήσετε περισσότερη σαντιγί ή να φτιάξετε περισσότερη κρέμα λεμονιού για να έχετε ένα πιο “πλούσιο” και αφράτο μπισκοτογλυκό.



loading...